Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Omgeving

Het strand van São Martinho do Porto bevindt zich op 10 minuten rijden van Villa Sol e Luz. Het strand omringt de prachtige baai van het gezellige plaatsje, met rustig water. Uitermate geschikt voor kinderen.

Iets verder naar het noorden ligt het strand van Nazaré. Nazaré is een schilderachtig vissersplaatsje. Een kabelspoortje brengt u naar het hoger gelegen Sítio, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt over Nazaré, het strand en de oceaan. In de verte ziet u de Berlenga eilanden voor de landtong van Peniche liggen.

Óbidos is een volledig ommuurd middeleeuws stadje op 20 minuten rijden van de villa. Óbidos staat op de lijst van Werelderfgoederen. In de zomer vindt een middeleeuws festival plaats rondom de oude burcht.

Watersporters kunnen hun hart ophalen in de Lagune van Óbidos en voor de kust van Peniche, waar met name surfers een paradijs hebben gevonden. 

In Alcobaça (10 minuten), Bathalha (25 minuten) en Tomar (45 minuten) bevinden zich middeleeuwse kerken en kloosters van adembenemende schoonheid. U kunt deze bezoeken. De kathedraal van Alcobaça is de grootste van Portugal.

In 15 minuten tijd rijdt u naar de Serra de Candeeiros, een prachtig natuurpark even ten oosten van Alcobaça, waar wandelroutes zijn uitgezet.

Het zinderende Lissabon ligt op een uur rijden van Villa Sol e Luz.

Leira ligt op 30 minuten rijden naar het noorden. Hoog boven de stad torent een machtige burcht die u kunt bezoeken.

De prachtige stad Coimbra ligt op vijf kwartier afstand ten noorden van Junqueira. In Coimbra kunt u de middeleeuwse universiteit bezoeken. Deze gezellige  stad biedt echter nog veel meer. 

 Fotoalbum


Afbeeldingsgalerie